Aranyér és a sport: szabad egyáltalán mozogni?

Az egészséges életmód bizonyítottan hozzásegíthet a hosszú, betegségektől mentes élethez, a rendszeres mozgás az egészséges élet alapeleme. Vannak azonban sajnos olyan betegségek, melyek így sem kerülnek el minket, és míg próbáljuk őket leküzdeni, még a sporttól is el vagyunk tiltva. Szerencsére az aranyérbetegség nem ilyen!

Az aranyeres elváltozásokkal sem kell bezárkózni a négy fal közé, csak meg kell találni azt a kíméletes mozgásformát, amit biztonságban, kényelmesen végezhetünk.

Nem kell tehát lemondani a mozgás öröméről, csak meg kell tanulni alkalmazkodni a fennálló helyzethez: ha eddig futni jártunk, váltsuk le ideiglenesen gyorsgyaloglásra, a bicikli helyett válasszuk az elliptikus trénert, vagy – ha még nem tettük – kezdjünk bele az egyik legkímélőbb sportba és menjünk úszni! Ha ragaszkodunk a szokásainkhoz, és mondjuk továbbra is a kerékpározásra vágyunk, érdemes az eszközöket lecserélni, például vásároljunk szélesebb, kényelmesebb ülést. Jót tehet az is, ha könnyebb útvonalat választunk, az aranyér kiújulása esetén semmiképp nem érdemes rázósabb terepen vagy maratoni távon megerőltetni a szervezetet.

Javasolt megismerkedni az intimtornával, melynek köszönhetően megtanuljuk helyesen mozgatni, kontrollálni az izmokat. Ezeket a gyakorlatokat lényegében bárhol el tudjuk végezni, miután elsajátítottuk a helyes technikát, és nem csak az aranyérproblémákra nyújthat megoldást, de a szexuális életünkre is pozitív hatással lehet.

Az aranyérbetegség kíméletesen, hatásosan gyógyítható, ha idejében elkezdjük a kezelést, ezért nagyon fontos, hogy ne szégyelljük a betegséget, hanem minél előbb kérjük szakember segítségét; tegyünk ellene, hogy visszakaphassuk a régi életünket, és újra örömünket leljük kedvenc sportágainkban is!

Scroll to Top