Ezt a kémiai csoportot a Szent-Györgyi Albert vezette munkacsoport fedezte fel a C-vitamin kutatása kapcsán. A flavonoidok többféle jelentős és jótékony élettani hatást gyakorolnak az emberi szervezetre: jól ismertek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásukról. Az antioxidáns hatású tápanyagok egyrészt az egészség megőrzésében játszhatnak szerepet. Ezen kívül egyes betegségek megelőzésében, illetve bizonyos betegségek kezelésben is hatásosak lehetnek, amennyiben a gyógyszerészeti hatóság által engedélyezett gyógyszerkészítményben, a javasoltaknak megfelelően alkalmazzuk őket.

A Detralex® filmtabletta Magyarország vezető vénavédő gyógyszere*. Jól érezhetően enyhíti az aranyeres panaszokat, még heveny aranyeres roham esetén is. Erősíti a vénák falát az aranyeres csomókban, növeli a hajszálerek ellenállását, serkenti a keringést, így nem csupán felületes, tüneti kezelést biztosít, hanem a probléma okát célozza meg.

500 mg mikronizált, tisztított flavonoid frakciót tartalmaz, melynek összetevői természetes eredetűek: egy narancsféle héjából származnak. Egyedi mikronizált formájának köszönhetően a Detralex® könnyen felszívódik a bélrendszerből, hatása gyors és erőteljes.

A Detralex® tabletta használata egyszerű, kényelmes, diszkrét, gyógyszerkölcsönhatások nem ismertek.

Kezelheti bárhol!

Matatás nélkül!

Nadrág maradhat!

Nem kell hozzá más, csak egy pohár víz – és a Detralex.

*Forrás: IMS Pharmatrend 12/2015 adatbázis 2015. évi országos adatok; Detralex filmtabletta; 44,4% részesedés eladott dobozszámban; 10B1 piacon

Hogyan szedje a Detralex filmtablettát aranyeres panaszok esetén?

Aranyeres roham esetén az első 4 napon keresztül napi 6 tabletta (2x3 tabletta), majd további 3 napon keresztül napi 4 tabletta (2x2 tabletta), étkezés közben bevéve. Fontos, hogy a legjobb hatás érdekében a teljes 1 hetes kúrát végigszedje. A Detralex® 36 tablettás kiszerelését kifejezetten akut aranyeres panaszok kezelésére ajánljuk, hiszen pont egy kúrára elegendő tablettát tartalmaz.

Heveny aranyeres roham esetén, ha a tünetek a rövid távú kezelés hatására (15 napon belül) nem javulnak, kérjen orvosi tanácsot.

Általános óvatosságból terhesség és szoptatás alatt jobb kerülni a Detralex® filmtabletta alkalmazását.

Hogyan készül a Detralex?

A Detralex® gyártási folyamata az „orangette”-ek, a még éretlen, apró narancsok begyűjtésével kezdődik. Az orangette-eink a világ különböző vidékein lévő, kedvező klímájú narancsligetekből származnak.

Begyűjtés és szárítás

Minden egyes narancsvirág négy-öt narancsnak ad életet. Ezek közül csak egy indul növekedésnek. A másik három-négy, 10‑20 mm átmérőjű, magas heszperidin-tartalmú narancs éretlen marad, és hamarosan leesik a fáról. Ezeket gyűjtik össze, majd 15 napon keresztül szárítják a napon, a szabad levegőn.

Őrlés

A száraz gyümölcsöket porrá őrlik, hogy kinyerjék belőlük a heszperidint. Az előállított por végül

Normandiába (Franciaország), a baclair-i üzemünkbe érkezik.

Tisztítás és mikronizáció

Az összegyűjtött gyümölcsökből aztán franciaországi gyárainkban nyerik ki a komplex összetételű, flavonoid tartalmú anyagot, amelynek a szervezetben történő hasznosulását csúcstechnológia alkalmazásával, mikronizálással javítják, ami a hangsebességet megközelítő sűrített levegőáram segítségével történik.**

A jó minőségű, tisztított flavonoid frakció előállításához a szennyezőanyagokat több TISZTÍTÁSI lépésben távolítjuk el. Ezt követi a SZÁRÍTÁS, majd a tölcsérekbe való áttöltés a mikronizáció előtt. A mikronizáció során a részecskéket a hang terjedését megközelítő sebességű, sűrített levegőáramban ütköztetik egymással. A többszörös ütközés során a szemcsék felaprózódnak, és így átlagos méretük több tíz mikronról kevesebb, mint öt mikronra csökken. A kisebb szemcseméret végül jobb felszívódást és a szervezetben történő hasznosulást eredményez.

A Detralex® filmtabletta gyártásának minden egyes fázisa a Servier franciaországi üzemeiben történik.

** Garner RC, et al. Comparison of the absorption of micronized (daflon 500mg) and nonmicronized 14C-diosmin tablets after oral administration to healthy volunteers by accelerator mass spectrometry and liquid scintillation counting (A mikronizált 500 mg-os daflon tabletta és a nem mikronizált 14C-diosmin tabletták felszívódásának összehasonlítása egészséges önkénteseken tömegspektrometria és folydékszcintillációs számlálás alkalmazásával). J Pharm Sci. 2002; 91: 32-40.