Külső és belső aranyér megelőzése

Ezeket az ételeket fogyasszuk gyakrabban, ha aranyerünk van

Bár vannak olyan élethelyzetek, melyek hajlamosítanak az aranyérbetegségre, az életmódunkkal bizonyítottan sokat tehetünk azért, hogy ne kelljen együtt élnünk a kellemetlen tünetekkel.

Az aranyeres panaszok sok esetben megelőzhetők vagy késleltethetők például azzal is, hogy tudatosan állítjuk össze az étrendünket.

Az aranyérbetegség elleni kezelésnek minden esetben része kell, hogy legyen a növényi rostban, folyadékban gazdag diéta, melynek alapját levek, gyümölcsök, zöldségek, müzlik, korpafélék adhatják. Ezek hozzásegítenek a laza, lágy széklethez, mivel fenntartják a belekben a nedvességet, így könnyebben távozhat az, aminek távoznia kell. A gyümölcsök között részesítsük előnyben a citromot, mandarint, narancsot, az áfonyát, epret, szedret, de szezontól függően a szilva, szőlő, cseresznye és barack is kiváló, épp úgy, mint néhány egzotikus gyümölcs (kivétel a banán, ami inkább székletfogó hatású).

A zöldségek közül válasszuk a következőket: céklafélék, répa, zeller, retek, paradicsom, kukorica, brokkoli, káposzta, kelbimbó, vagy a hüvelyesek, mint a bab, a csicseriborsó és a lencse. A pékárukból teljes kiőrlésű termékeket érdemes választani a fehér lisztes áruk helyett, és előnyös lehet egyes (nem apró) olajos magvak fogyasztása is.

A helyes táplálkozás része a megfelelő mennyiség folyadékbevitel: ez az aranyérbetegségre hajlamos embereknél napi 2-3 liter is lehet. Kerüljük az alkoholos, koffeines, cukros italokat, és válasszuk helyettük a friss vizet, a gyógyteákat, frissen facsart gyümölcsleveket vagy lédús zöldséglevest.

Weboldal tervezés és fejlesztés: Creffart Kft.   |    creffart.com

Scroll to Top